Ella Maj-Lis Haavisto

Syntynyt

Kotipaikka

Pituus                

Seura

Kätisyys

Maila

ITF-ranking

Valmentaja

Fyysinen valmentaja

Manageri

Motto

Voimabiisi

Harrastukset

28.3.2002 Kotkassa

Helsinki

170cm            

Smash-Tennis, Helsinki

Oikea

kahden käden rysty

Yonex Vcore 100, 300g

kahvakoko 2

257 (paras 257, 16.3.2020)

Pasi Kinnunen

Eero Partio

Antti Roiha

Dreams don't work unless you do

Iha finaalis, JVG

Ystävät, muut urheilulajit

Ella

Synnyin vuonna 2002 Kotkassa, josta muutin Helsingin kautta Tampereelle. Aloitin tenniksen pelaamisen 4-vuotiaana isoveljeni perässä , koska se vaikutti kivalta ja halusin porukan mukaan harjoittelemaan. Olen harrastanut monia lajeja, kuten voimistelua, koripalloa ja yleisurheilua, mutta tennis vaikutti kiehtovalta ja olen aina viihtynyt hallilla. Pidän tenniksestä koska laji on todella monipuolinen, rakastan kilpailuja ja pidän matkustamisesta. Vapaa-aikaa on vähän, joten käytän sen olemalla perheeni ja ystävieni kanssa, sekä harrastamalla muuta liikuntaa.

Tavoitteet

Tavoitteeni on tennisammattilaisuus. Tennis on yksi maailman kilpailluimmista lajeista ja vain pieni osa pelaajista ammattilaisuuden lopulta saavuttaa. Uskon kuitenkin, että määrätietoisella ja suunnitelmallisella harjoittelulla ja kilpailemisella huipulle pääseminen on mahdollista. Elämäni on nyt rakennettu niin, että pääsen harjoittelemaan riittävästi ja laadukkaasti, sekä kilpailemaan ulkomailla kehityksen kannalta tärkeitä kovia junioriturnauksia.

2020

Viimeinen juniorivuoteni starttasi pelillisesti hyvin ja saavutin mm. finaalipaikan Tanskan kansainvälisessä junioriturnauksessa. Olin myös osana Suomen Fed Cup -joukkuetta, joka oli voiton päässä noususta Eurooppa / Afrikka I ryhmään. Maaliskuussa koronavirus pysäytti koko maailman kuin seinään ja putsasi oman kalenterini kaikista kilpailuista. Hyödynsin kolmen kuukauden kilpailutauon panostamalla etenkin fysiikan kehittämiseen, joka on onkin tällä hetkellä paremmalla tasolla kuin koskaan. Nyt olemme vihdoinkin päässeet taas kilpailemaan kotimaan kentillä, joka on ollut todella kivaa!

2019

Vuosi on lähtenyt käyntiin olkapäätä kuntouttaessa, josta loppuvuodesta löytyi pieni repeämä. Nyt se alkaa olemaan täysin terve ja pääsen vihdoin takaisin kilpailemaan! Tältä vuodelta odotan kehittyväni edelleen pelaajana kaikilla osa-alueilla. Pelaan pääsääntöisesti ITF-kisoja junioreissa, ja tavoitteena on saavuttaa pääsarjapaikat junioreiden Grand Slam -kisoissa. Lisäksi pelaan kotimaiset naisten ammattilaiskisat, Tennisliigaa sekä avoimet SM-kisat.

2018

Vuosi 2018 oli mielenkiintoinen, vaiherikas ja opettavainen. ITF-kilpailuissa saavutin pari finaalipaikkaa, ja Tampereen ja Savitaipaleen ammattilaiskilpailuista sain arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten. Isoin asia viime vuonna, ja varmasti myös merkittävä asia tulevaisuuteni kannalta, oli Tukholman Good to Great -akatemiaan siirtyminen. Aloitin siellä syyskuussa ja kehitys on ollut kaikilla osa-alueilla todella positiivista. Puitteet ovat viimeisen päälle hyvät, ja valmentajat ja harjoituskaverit huippuluokkaa.

Loistavaa tennis-vuotta kaikille ja nähdään kentillä! Ella =)

KANSALLISET SAAVUTUKSET

2020   Avoimet SM-kilpailut 2. sija

2020   Alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut 2. sija

2019   Koululaisten SM-kilpailut 1. sija

2019   Avoimet SM-kilpailut 3. sija

2017   Avoimet SM-kilpailut 3. sija

2017   Alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut 1. sija

2017   Alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut 1. sija sekä         kaksin- että nelinpelissä

KANSAINVÄLISET SAAVUTUKSET

2020   ITF J4, Tanska, 2. sija

2019   ITF J4, Espanja, 2. sija

2018   ITF G4, Latvia, 2.sija

2018   ITF G4, Latvia, 2. sija

2018   ITF G4, Norway, 2. sija

2018   SALK Open 2. sija

2017   ITF G4, Viro, 2. sija

"Dreams don't work unless you do."

 

Liity Ellan tiimiin

Tennis on yksi maailman kilpailluimmista urheilulajeista. Pääsy maailman huipulle vaatii useita vuosia sitoutunutta ja pitkäjänteistä työntekoa.

Pelaaja tarvitsee taustalleen osaavan tiimin ja riittävät taloudelliset resurssit laadukaan harjoittelun ja kilpailemisen mahdollistamiseksi.

 

 
 
Aquazone.png
Cinia.png
GOGO.png
Logo-Yonex.svg.png

© 2018 Ella Haavisto         Valokuvat: Jan-Erik Olin         Sivujen toteutus: Wonderland Sports

Ella on the court 8